joi, 14 aprilie 2011

A murit un mare colecţionar de carte

Peter Howard, proprietarul Serendipity Books din Berkeley, California, a decedat la 31 martie, la 72 de ani. S-a întâmplat acasă, în faţa televizorului, în timp ce Giants îi băteau pe Dogers. A murit la şapte luni şi jumătate după soţia sa, Alison (71 de ani), cu care a fost căsătorit 50 de ani.


Peter Howard şi-a construit o reputaţie puternică în lumea cărţilor rare. Serendipity Books, de pe University Avenue, a rămas deschisă publicului, însă sunt zvonuri că mulţi şi-ar dori să cumpere librăria.

La Serendipity Books cărţile stau pe rafturi, pe jos, pe scaune, pe orice suprafaţă care le oferă sprijin şi protecţie. Anul trecut, Peter Howard le estimase la un milion de exemplare.



Serendipity Books Photo: Ken Sanders

Colecţionarul a salvat de-a lungul timpului multe manuscrise ale unor scriitori celebri sau mai puţin cunoscuţi. În rafturile sale se regăsesc istoria vestului american sau a Californiei, prime ediţii ale unor volume americane sau britanice - printre care Ernest Hemingway, Henry James, Shakespeare -, reviste, scenarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu