luni, 11 aprilie 2011

"Luminiţa, mon amour", de Cezar Paul-Bădescu, propusă pentru ecranizare

Criticul de film Irina Margareta Nistor a afirmat în emisiunea „Vocea filmelor“, pe care o realizeză la Radio Guerrilla în ultima zi a săptămânii, că volumul „Luminiţa, mon amour“ al lui Cezar Paul-Bădescu urmează să fie ecranizat. Despre realizarea scenariului nu se ştie decât că autorul va superviza transpunerea pe ecran a poveştii.

Cezar Paul-Bădescu, şeful Secţiei Cultură a ziarului „Adevărul“ şi redactor-şef al suplimentului „Adevărul literar şi artistic“, nu ne-a dat mai multe detalii despre viitorul cinematografic al „Luminiţei“, precizând că deocamdată şi-a dat acordul de principiu pentru realizarea unui film după acest roman.

„Luminiţa, mon amour“ a apărut în 2006 la Editura Polirom, prefaţă de Paul Cernat. Precedente: Cezar Paul-Bădescu a debutat, în 1995, în antologia „Tablou de familie“, împreună cu Sorin Gherguţ, Svetlana Cârstean, Răzvan Rădulescu, Mihai Ignat, T. O. Bobe. A fost coordonator al volumului „Cazul Eminescu“, apărut în 1999 la Editura Paralela 45, iar în 2004, tot la Polirom, i-a apărut proza „Tinereţile lui Daniel Abagiu“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu