luni, 28 martie 2011

Saga crimelor din nord continuă la Editura Trei

Un nou roman din seria Fiction Connection, „Punctul lui Borkmann“ de Håkan Nesser, care a primit „Best swedish crime novel“ în 1994, a fost pus în vânzare de Editura Trei. Povestea lui Van Veeteren, inspector-şef cu state vechi în poliţie, preia un caz de dublă crimă aparent banal şi pe care speră că îl va rezolva rapid, spre a nu-şi strica vacanţa. O a treia crimă îi dă peste cap toate principiile de investigaţie, chiar lui, care are la activ doar un singur dosar nerezolvat.


Potrivit Editurii Trei, romanul a fost primit bine de critici şi de public: „Excepţional prin eleganţa scriiturii şi a intrigii“, a scris „Library Journal“, „Cotiturile şi răsturnările de situaţie abundă... Deznodământul va fi o surpriză chiar şi pentru cititorii de romane poliţiste experimentaţi“, a concluzionat Bookpage.

Editura Trei, despre această serie: „Van Veeteren, personajul principal al unei serii care se bucură de un succes imens în librării, este detectiv în primele volume, pentru a deveni ulterior proprietar al unui anticariat. Acţiunea cărţilor care îl au ca protagonist se petrece în Maardam, o localitate despre care se presupune că ar exista undeva prin nordul Europei, într-o ţară care nu este numită clar niciodată, dar care poate fi deopotrivă Suedia, Olanda, Polonia sau Germania“.

Editura Trei, despre Håkan Nesser: „S-a născut în 1950 în Kumla, Suedia, unde a şi copilărit. Adolescenţa şi prima tinereţe şi le-a petrecut în Uppsala. Până la debutul din 1988 a fost profesor. Håkan Nesser este în mod cert unul dintre cei mai bine vânduţi autori de romane poliţiste. A fost recompensat cu Glass Key Award (2000). De asemenea, este singurul autor care a primit de trei ori Best Swedish Crime Novel Award (1994, 1996 şi 2007). Au fost ecranizate cele mai multe dintre volumele seriei Van Veeteren. Nesser locuieşte în Suedia şi în New York.

Volumul are 369 de pagini şi costă 35.00 lei. Poate fi comandat la adresa de e-mail comenzi@edituratrei.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu